Sipariş Vermek İçin Buraya Tıklayın!
“Elif Baharatları tabiatın enfes tatlarını sofralarımıza taşır, yemeklerimize lezzet katar”
Haberler

Ayran Çorbası

MALZEMELER

1 su bardağı aşurelik buğday
4 su bardağı yoğurt1 çay bardağı nohut
1 çorba kaşığı nane
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı su

HAZIRLANIŞI:
Buğday ve nohudu yıkayın ve pişirmeden bir süre önce ıslatın. Tencereye 4 su bardağı su ile birlikte koyarak karıştırmadan kaynatın ve kaynadıktan sonra yaklaşık 45-50 dakika kısık ateşte pişirin. Suyunu çektikten sonra sıcakken tuz ve nane ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yoğurdu 2 su bardağı suyla çırpıp pişirdiğiniz buğdaya karıştırarak ilave edin. Soğuk servis yapın.Afiyet Olsun!